Over ons

Geschiedenis TIPOC (TIense Postzegel Club).

Op 21/11/1983 vond de oprichtingsvergadering van Tipoc plaats.(vanaf oktober 1986: Tipoc vzw.)

 

Het stamlokaal van de oprichter en tevens voorzitter de heer Lucien Van Cleef, café “ De Zon” aan de Gilainstraat 142, bleek het ideale clublokaal te zijn.

 

Op zondag 8/1/1984 werd de samenstelling van het bestuur door de leden (toen 24) goedgekeurd. Voorzitter: Lucien Van Cleef, penningmeester: Roger Quintens, secretaris: Ronny Luypaert, juridisch adviseur: Jan Heyman, ruilmeester: Evarist Bottu, vanaf 1986- André Coppers: bibliothecaris en vanaf 1988-Eric Pardon: secretaris,

 

Tipoc is vanaf 1984 ook lid bij de cultuurraad van de stad Tienen en tevens verscheen ons eerste tijdschrift “De Tiense Postkoets”. Op zondag 28/10/1984 vond de 1 plaats in het Koninklijk Atheneum te Tienen.

 

In 2006 wordt ons jongste lid Wim Lambrechts tot nieuwe voorzitter van Tipoc benoemd, die dank door zijn actieve inzet en frisse ideeën, onze club een nieuwe uitstraling geeft.

 

Voor diegene die geïnteresseerd zijn over de hele geschiedenis en de voorbije activiteiten  van onze club, raad ik het boek “25 jaar Tipoc” aan, dat nog steeds te verkrijgen is. (voor meer uitleg en informatie, zie op onze webshop).