Wat doet uw club voor u?

Recent zijn we er ons van bewust geworden dat vele leden niet weten wat onze club allemaal doet. Ik heb getracht in het kort uit te leggen wat de club allemaal doet.

 

 • MATERIAALDIENST (Coppers A.)

Voor al uw aankopen van filatelistisch materiaal als insteekboeken, albums en supplementen van alle merken, catalogen en dergelijke. U krijgt kortingen die kunnen oplopen tot 25%.

 

 • ABONNEMENTEN BINNENLAND (Dekeyzer P.)

Abonnementen op de binnenlandse zegels. Alle soorten abonnementen zijn mogelijk, bv ook postkaarten, spoorwegvignetten en dergelijke. Het is ook mogelijk bestellingen binnen te brengen. Patrick doet steeds het mogelijke om u verder te helpen.

 

 • ABONNEMENTEN BUITENLAND (Coppers A.)

Voor al uw buitenlandse en thematische abonnementen. Andre doet steeds zijn best om de kosten op deze abonnementen zo laag mogelijk te houden.

 

 • RUILDIENST (Boerewaart G.)

Tijdens onze ruilvergaderingen zijn er steeds ruilboekjes aanwezig die mogen geraadpleegd worden door alle leden. Als u het principe van ruilboekjes niet kent legt Godelieve het u graag uit. De kosten voor aankopen uit de boekjes bedragen 5%. Er zijn regelmatig nieuwe boekjes aanwezig uit de rondzenddienst.

 

 • BIBLIOTHEEK (Lambrechts W.)

De ruimgevulde bibliotheek bevat steeds de laatste uitgiften van Yvert-Tellier, er zijn ook een watermerkzoeker, tandingmeter en UV-lamp beschikbaar. Er zijn ook een groot aantal andere werken te vinden.. We helpen u graag verder tijdens de ruilvergaderingen.

 

 • AANWEZIGHEIDSTOMBOLA

Tijdens de ruilvergaderingen krijgt ieder lid gratis een tombolanummer. Tijdens de jaarlijkse statutaire vergadering worden de winnaars van deze tombola geloot. Het gezamenlijke prijzengeld bedraagt ongeveer € 150, deels in waardebons en deels in zegels. Tijdens de statutaire vergadering is er nog een bijkomende aanwezigheidstombola met waardebons. Afwezigen hebben dus ongelijk !!!

 

 • BAR (Jochmans L.)

Tijdens ruilvergaderingen en evenementen kan u steeds genieten van een drankje aangeboden tegen zeer democratische prijzen.

 

 • BEURS

Op de eerste zondag van november organiseren we steeds onze internationale postzegelbeurs. De toegang is nog steeds gratis maar we houden wel een tombola om wat geld in het laatje te brengen. Trouwens voor de leden is er op de beurs een gratis ontbijt voorzien.

 

 

 • VERKOOP ZEGELS (Nicolaes R. – Raymaekers G.)

De club bezit een aanzienlijke stock van buitenlandse en binnenlandse zegels, o.a. Frankrijk, Polen, USA, Luxemburg, Zwitserland, Israël,… Tijdens de ruilvergaderingen is het grootste deel van de stock aanwezig.

 

 • UITSTAPPEN (Coppers A.)

We plannen regelmatig uitstappen naar beurzen in Duitsland. We gaan dan met de bus tegen een zeer democratische prijs. De club sponsort meestal ook nog een deel in de entreeprijs.

 

 • KAARTSPEL (Coppers A.)

Vijf maal per jaar organiseert onze club een kaartspel “Boomke wies”. Alle leden zijn uitgenodigd. Andre zorgt steeds voor een mooie tombola.

 

 • TIJDSCHRIFTEN

Uw club heeft ruilabonnementen met een groot aantal andere clubs. De tijdschriften die we ontvangen van deze clubs zijn in te kijken tijdens de ruilvergaderingen.

 

 • CLUBPRIJSKAMP

Onze jaarlijkse clubprijskamp is momenteel aan haar vijfde editie toe. De winnaars ontvangen samen een prijzengeld van ongeveer € 75 in waardebonnen in te ruilen bij de club.

 

 • LIDGELD (Jochmans L.)

Het lidgeld bedraagt slechts € 5. Voor € 15 heeft men al een abonnement op ons tijdschrift en “De Postzegel” (is men ook lid van Brugge). Dit is evenveel als u normaal betaalt voor een abonnement op de postzegel. U spaart weer eens € 5 uit.

 

 • SINTERKLAAS

Bij Sinterklaas krijgen de aanwezige leden op de ruilvergadering een cadeautje van de Sint.